Wie ben ik
Hoe werkt Allfa Consult?
Werkervaring
Tarieven
Contact

Trainingen
Coaching
MatriXcoaching
Jassentechniektherapie


Trainingen


Basistraining incidentmanagement (IM) algemeen
Een interactieve training van twee à drie dagen, waarin u leert wat VM-IM inhoudt, welke (keten)partners hierin participeren vanuit verschillende en elkaar overlappende werkprocessen. U neemt kennis van de richtlijnen omtrent veiligheid en oefent om via vaste protocollen op effectieve wijze incidenten af te handelen. Effectief communiceren is bij VM-IM onontbeerlijk en vormt een belangrijk onderdeel van de training.

Tijdens de oefendag bij zowel de tweedaagse als de driedaagse training worden met behulp van een maquette op schaal de Richtlijnen Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Incidenten met één- en tweezijdig aanrijdgevaar (REVI 1 en 2) op realistische wijze geoefend.

training

Als u de basis veiligheidsmaatregelen beheerst, kunnen eigen scenario’s worden ingebracht.

Het is mogelijk om een training aan te passen aan de wensen van het bedrijf. De training kan desgewenst worden aangevuld met modules die leiden tot een complete opleiding voor VM-IM, inclusief training on the job.

 

training
Training REVI 1 en 2
De training REVI 1 en 2 (Richtlijnen 1e Veiligheidsmaatregelen bij Incidenten op wegen met één- en tweezijdig aanrijdgevaar) kan eventueel afzonderlijk worden gegeven en is in dit geval bedoeld voor hulpverleners, wegbeheerders, bergers, pechhulpverleners, (openbaar)vervoers-organisaties, bergers en calamiteitenaannemers.

Duur: 1 à 2 dagdelenCommunicatietrainingen
Om effectief te kunnen communiceren zijn communicatieve vaardigheden noodzakelijk. De inhoud  van een verhaal is belangrijk, maar zeker ook de manier waarop het wordt verteld. Hoe houd je aandacht van toehoorders en gesprekspartners vast en hoe houd je met elkaar het plezier vast?

Kern van de trainingen:
Hoe leer ik zodanig communiceren dat mijn boodschap goed over het voetlicht komt, waarbij ik mij bewust ben van mijn eigen gedrag en het effect daarvan op anderen?

De inhoud van de trainingen wordt in overleg bepaald. Heeft een deelnemer nog niet eerder een communicatietraining gevolgd, dan beginnen we bij de basis.

Tijdens de basistrainingen leert u…

  • Wat de effecten van verbale en non-verbale communicatie zijn.
  • Welke factoren bepalend zijn voor het overbrengen van de boodschap.
  • Hoe communicatie van binnenuit werkt.
  • Waarom men zich in gesprekken soms wel en soms niet op zijn/haar gemak voelt.
  • Hoe de manier van communiceren invloed heeft op de reactie die je krijgt.
  • Welke persoonlijke strategieën men kan kiezen als het gaat om conflicthantering.

Is er al meer ervaring opgedaan, dan kan een keuze worden gemaakt uit communicatieonderwerpen die voor u en/of uw bedrijf belangrijk zijn.


Opzet trainingen
Alle trainingen die Allfa Consult aanbiedt zijn interactief van opzet, met daarin veel ruimte voor humor, relativeren en dus: plezier!

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. De groepsgrootte kan variëren van 8 tot 12 personen.

Het leereffect van de training kan verder worden ondersteund door de inzet van een trainingsacteur/actrice. Allfa Consult beschikt in haar netwerk over een ervaren trainingsactrice.